onsdag 10 mars 2010

Betsson AB

Betsson AB uppvisar en intressant tillväxt för de senaste fem åren. Försäljningen har vuxit från 203 miljoner kr till 1300 miljoner kr. Under motsvarande tid har nettovinsten nästan fördubblats. För 2009 föreslår man höjning av utdelningen från 5.10 kr/aktie (2008) till 9.00 kr/aktie.

Baserat på föregående års vinst beräknas P/E-talet för närvarande till 15.9. Om man jämför med andra tillväxtföretag, t.ex. H&M som har ett P/E tal på 22.9, är Betsson fortfarande försiktigt värderat.

Naturligtvis finns det risker med Betsson. Spel regleras genom lag och kan genom nationella beslut ändras. T.ex. Turkiet och Norge har en lag mot internetspel. Företaget påverkas också av säsongsvariationer och konjunktursvängningar.

Tekniskt sett ser aktien intressant ut. Aktien har fallit tillbaka till strax under en stigande trendkanal. RSI visar att aktien varit översåld men köpintresset är under stigande. Indexet MACD har bottnat med negativa värden och är troligen på väg upp. Det ser onekligen intressant ut för att bli ett köpläge.

5 kommentarer:

 1. två saker. Jämför helst inte två tilväxtbolag i helt skilda sektorer. Sen har "trender" inte mycket med värde att göra och "tekniskt" som du säger så försvinner en trend om alla ser samma sag och försöker uttnytja den.

  SvaraRadera
 2. För att en aktie ska vara intressant för mig (köp) krävs att företaget har bra fundamenta. Viktigast är att ha genererat en hyfsad ökad omsättning och vinst under flera år. Dessutom ser jag timing som mycket viktigt, dvs komma in i aktien vid någorlunda rätt tidpunkt. Här kan den tekniska analysen vara till hjälp.

  Att en trend försvinner när alla ser den förefaller dåligt underbyggt. Det är snarare tvärtom. Aktiekurser är ett av fåtal system som är positivt återkopplade. Köp skapar mer köp och sälj skapar mer sälj.

  SvaraRadera
 3. Betsson är väl ett av få företag som absolut inte påverkas av konjunktursvängningar?

  SvaraRadera
 4. Jag fyllde på med några fler till kursen 115,75 för ett par veckor sen. Snart är vi uppe kring 125 - 130 kr igen, var så säker.

  SvaraRadera
 5. Ett vanligt problem när det gäller osäkerhet kring spelbolag är vad jag förstår perioder där favoriterna, och därmed spelarna, vinner mycket. Och sånt är svårt att hedga mot, sänker man oddsen för mycket går spelarna till konkurrenterna och då får man istället färre kunder.

  SvaraRadera