måndag 1 mars 2010

Förändringar i portföljen

Under februari gjorde jag några förändringar i aktieportföljen. Tanken var att minska exponeringen mot banksektorn och öka inom hälsovård och daglivaror.

Vid minskningen inom banksektorn stod valet mellan att sälja DnB Nor eller Swedbank. Troligen har Swedbank bäst potential att utvecklas positivt, därför såldes innehavet i DnB Nor.

Inom Dagligvaror köpte jag AarhusKarlshamn och Carlsberg. Kurserna för båda aktierna har tidigare utvecklats bra men jag tror det finns mer att ge. Dessutom gillar jag det de producerar. Båda företagen har som målsättning att öka försäljningen de kommande åren.

Inom hälsovård investerade jag i Meda och Teva Pharmaeutical Industries. Meda har lyckats bra med sin marknadsföring av olika läkemedel och 2010 ser ut att forsätta med ökad försäljning. Aktien har också utvecklas bra och sannolikheten är god för en fortsatt positiv utveckling.

Teva Pharmaceutical Industries tillverkar generiska läkemedel, dvs läkemedel där ett patent gått ut och det där är möjligt för andra företag att ta över tillverkningen. Generiska läkemedel ger samma effekt som originalet men till en lägre kostnad. Företaget har en stabil försäljning och vinst. Lyckas det bli någon form av sjukvårdsreform i USA ligger företaget bra till.

2 kommentarer:

  1. Inga dåliga val, funderar själv på både carlsberg och främst aarhus. Får se om det kan bli läge där. =)

    SvaraRadera
  2. Öl och chocklad är fint. Kanske var för sig :-)

    SvaraRadera