söndag 2 maj 2010

Oriflame

Under veckan som gick köpte jag Oriflame. Under ganska lång tid har aktien varit intressant för mig men av olika skäl har jag inte kommit till skott.

Oriflame är ett företag som säljer kosmetikaprodukter genom en självständig försäljningskår. Försäljarna köper produkter från Oriflame och säljer vidare till kunder med 30 % pålägg. Av försäljningen står Östeuropa med Ryssland för huvuddelen (59 %) följt av Central- och Sydeuropa med 22 %.

Delårsrapporten efter första kvartalet 2010 var försäljningsmässigt en besvikelse och aktien sjönk som en sten med 12 %. Företaget motiverar försäljningsnedgången med att det bl.a. varit sjabbel med utgivningen av katalogen. Den kom ut senare än föregående år.

Som det blev är min investering i Oriflame lite osäker och är beroende på vad som händer med utvecklingen av försäljningen framöver. Men jag bedömer att möjligheterna till fortsatt god kursutveckling är goda i förhållande till riskerna.

Klicka på bilden för större storlek


2 kommentarer:

  1. Börsen överreagerar alltid blixtsnabbt. Har också Oriflame sedan ett bra tag tillbaka och känner mig konfident med det. :)

    SvaraRadera
  2. Tror också på en överreaktion.

    SvaraRadera