tisdag 17 augusti 2010

Tillbaka igen

Efter semestern är jag åter hemma igen. Under sommaren har jag fortsatt med renovering av mitt lantställe vid Vänern. Det har blivit mycket invändigt målande. Taken var krävande då den gamla färgen hade dåligt fäste och börjat flagna. För att ta bort den gamla färgen strök jag tapetlim på innertaket och satte på en vanlig bred plastfilm. Denna fick sitta ett dygn. Det gjorde att gamla färgen mjuknade och kunde med lätthet tas bort. Iden fick jag från en bok om renovering av gamla hus. Har även målat om fönstren. Det finns fortfarande en del att göra med köket och golven.

Under senare delen av sommaren har jag gjort en resa till Sydafrika. Höll föredrag på en konferens i Cape Town. Hann också med några semesterdagar med valskådning vid den lilla kuststaden Hermanus. Rätvalen kommer till Sydafrikas sydkust under juli – september för kalvning och parning. Det var en fantastisk upplevelse att på nära håll se dessa fantastiskt stora djur tumla runt i vattenytan och spruta upp kaskader med vatten i luften. Nedan visas en filmsekvens av två parande valar. Fick ovärderlig hjälp med redigeringen av vännen P.D.

Jag kommer att fortsätta att skriva om aktier, fonder och makroekonomi. Vad det gäller aktier har jag under sommaren sålt hela innehavet i Investor. Bolaget känns livlöst för en småsparare, som jag ser det är det allför mycket ett maktbolag för de stora aktieägarna. Har istället köpt Atlas Copco som har en stark orderlista och stor exponering mot Asien och Sydamerika.

Utdelningen i Betsson har återinvesterats i företaget. Bolaget har en god direktavkastning och om spelbranschen fortsätter med konsolidering kan Betsson formera nya konstellationer eller eventuellt bli uppköpt. Har dessutom under senaste veckan ökat i Oriflame, Alfa Laval, Carlsberg och Ratos.

2 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka! Hoppas semestern har varit till belåtenhet!
    Hoppas det blir en bra "blogghöst"!

    SvaraRadera
  2. Tack för det. Ser fram mot "blogghösten" och kommer att fortsätta att läsa din och andras bloggar. Främst de som finns i blogglistan.

    SvaraRadera