måndag 23 augusti 2010

Vad visar din investeringsklocka?

Uppfattningen om vad investeringsklockan visar är till viss del subjektivt. Resultatet blir ofta hur man värderar olika parametrar.

Därför tycker jag det är intressant vad du som läsare anser vad investeringsklockan är slagen. Svara gärna i enkäten till höger eller skriv din kommentar här nedtill.

3 kommentarer:

  1. Jag tror att vi står inför en situation där investeringsklockan för första gången på mycket länge inte går att tillämpa: trots extremt låga räntor och anabola stimulanser börjar vi bromsa in, och jag ser läget som extremt riskfyllt just nu.

    SvaraRadera
  2. Det finns snyggare investeringsklockor som tar hänsyn till lagereffekter. Vad jag förstår består en lågkonjunktur av en boom -> nergång -> lagerrensning som tynger än mer -> botten när lager är tomma -> rekyl för ny lagerfyllnad -> börs upp 30-60% -> lager fyllda -> korrektionsfas med börs ner 10-30% (där vi är nu) under ca 1-1.5 år -> ny boom (eller Japan-scenario). Jag är inte så bekymrad över dubbeldippar et.c. Ekonomin ter sig återhämta sig som den bör. Allt är inte annorlunda denna gången heller..

    SvaraRadera
  3. Intressant med två så olika åsikter om investeringsläget. Det kanske ger en indikation om att läget är svårbedömt.

    SvaraRadera