tisdag 7 september 2010

Min Aktieportfölj

Min aktieportfölj har för närvarande en tyngdpunkt mot exportindustri, som har en relativt stor verksamhet relaterad till Asien och Sydamerika (ABB, Alfa Laval, Atlas Copco, Hexagon, SKF, Sandvik, SSAB, Scania). Inom finans har jag aktier inom bank och investmentbolag (Avanza, Swedbank, Kinnevik, Ratos) och inom sällanköpsvaror har jag aktier relaterad till bil, spel, kläder och kosmetika (Autoliv, Betsson, HM, Mekonomen, Oriflame). Tillkommer material (Lundin Mining, SCA), dagligvaror (Carlsberg) och hälsa/läkemedel (Biovitrum).

Tabellen visar den procentuella storleken för respektive aktie, där Kinnevik och Hexagon är de största innehaven medan SCA och Oriflame är de minsta.

5 kommentarer:

 1. Har du belånat portföljen på något sätt?

  SvaraRadera
 2. Hej,
  det var många olika aktier det. Diversifierat!
  Hur många aktier bedömer du vara "lagom" för att få en diversifierad portfölj men samtidigt tillräckligt "spetsig" så att det lönar sig istället för att köpa en indexfond?

  SvaraRadera
 3. Anonym: I dagsläget belåningen cirka 10%. Använder mig av Avanzas Superlån.

  Ekonomikoll: Bra kommentar! Antal olika aktier har varierat över tid. "Normalt" brukar det ligga mellan 10-20. Att det är relativt många just nu beror på att det är få jag velat sälja. Fonder tycker för tillfället är lite tråkigt. Som att klappa en Golden Retriver, om du tillåter uttrycket.

  SvaraRadera
 4. Diversifierad och stabil portfölj. Har du tid och ork att följa alla innehav på "nära håll" eller har du utformat portföljen just för att slippa detta?

  SvaraRadera
 5. Jag försöker följa så mycket som det går. Om man vet vad man letar efter så går det hyggligt. HQ skandalen visar på problemen med att leta efter det man inte vet att man ska leta efter.

  SvaraRadera