fredag 26 november 2010

Förändringar i Aktieportföljen

Av olika anledningar har det inte blivit så mycket skrivet på bloggen den senaste tiden. Att skylla på att man inte hinner med är en krystad förklaring. Det är som alltid, det handlar om prioriteringar. Jag har helt enkelt prioriterat att göra andra saker.

Vad det gäller min aktieportfölj, har det under de senaste tre veckorna skett en del förändringar. Jag har sålt hela innehavet i Avanza. Långsiktigt kan aktien vara intressant men för tillfället känns den något livlös. Det är svårt att säga om det beror på att huvudägarens rykte har solkats av cirkusen runt HQ eller att expansionen i företaget för tillfället har avtagit. Båda faktorerna kan också samverka.

Jag har dessutom sålt hela innehavet i Kinnevik. Aktien är inte ointressant. Genom investmentbolaget äger man flera intressant bolag men för tillfället föredrar jag att investera direkt i de bolag som jag tycker är intressanta.

Istället för Avanza och Kinnevik har jag i början av november köpt Boliden och MTG. Boliden är ett intressant gruvbolag och efterfrågan av deras produkter kan komma att öka rejält i framtiden. MTG har legat i stigande trend länge och har goda möjligheter att tjäna pengar framöver och fortsätta att stiga. Aktien dippade i samband med rapporten vilket gav ett bra köpläge.

Nokian Renkaat (Däcktillverkare i Finland) dippade i början av månaden. Då passade jag på att öka i aktien. Jag tror mycket på företagets starka expansion i Ryssland kommer att fungera bra. Kan man dessutom få igång expansionen i Kina finns det fortsatt god potential i aktien.

Vidare har jag ökat i Hennes & Mauritz, Betsson och Swedish Orphan Biovitrum. HM fortsätter att öppna nya butiker och någon avmattning i den processen verkar för tillfället inte vara aktuell. Betsson har under lång tid rört sig i sidled men med bolagets höga direktavkastning och möjlig strukturomvandling tillsammans med andra spelbolag är bolaget fortsatt intressant.

I Swedish Orphan Biovitrum byter man VD. Man ersätter en forskningsinriktad VD med en person som är mer anpassad till den nya företagskonstellationen och lansering av nya läkemedelsprodukter som kommer inom de närmaste åren. Genomslaget av byte av VD kommer säkert att ta tid men därefter finns goda möjligheter för bolaget att expandera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar