tisdag 2 november 2010

Min Aktieportfölj

Förra gången jag skrev om min totala aktieportfölj var i början av september. Portföljen har en fortsatt tyngdpunkt mot exportindustrin som har en relativ stor verksamhet i Asien och Sydamerika (ABB, Alfa Laval, Atlas Copco, Hexagon, SKF, SSAB, Sandvik och Scania). Den enda skillnaden sedan september är att jag ökat i SKF.

Inom finans har jag kvar samma innehav som förra gången (Avanza, Kinnevik, Ratos och Swedbank). I samband med HQ debaclet fanns det en risk för att röran i HQ eventuellt kunde påverka Avanza negativt. Jag funderade jag på att sälja Avanza men bedömde ändå läget som stabilt.

Inom sällanköpsvaror har jag kvar Autoliv, Betsson, HM och Mekonomen. Däremot har Oriflame ersatts med Nokian Renkaat. Aktien har tidigare stigit en del och är inte billig, men som jag ser det har Nokian Renkaat stora utvecklingsmöjligheter i Ryssland. En osäkerhet med Nokian är dock hur ett ökande pris på gummi kommer att påverka bolagets resultat.

Inom material behåller jag SCA medan jag har bytt Lundin Mining mot Boliden. Så här i efterhand borde jag behållit Lundin Mining och bytt SCA mot Boliden. Men det är inget att göra åt.

Tillkommer dagligvaror (Carlsberg) och läkemedel (Biovitrum). För närvarande har jag inga planer på att ändra något i dessa innehav. Under perioden har jag även sålt hela innehavet i fonden Skagen Kon-Tiki.

Tabellen nedan visar hur min portfölj är fördelad på de olika innehaven.
 

1 kommentar:

  1. Nokian Renkat verkar intressant. Vad tror du om den framtida utvecklingen?

    SvaraRadera