torsdag 20 januari 2011

Fortsatt nedgång?

OMX30 har sedan toppen uner kort tid sjunkit med drygt 3 %. Det är fortfarande svårt att säga om börsen kommer att sjunka ännu mer, men troligen avtar fallet de närmaste dagarna eftersom RSI har hamnat på ett översålt läge. Om dessutom MACD planar ut i en vågdal kan det innebära att ett köpläge närmar sig.

Dagens rapport från Investor gav egentligen inte någon ny information om vart börsen är på väg. Det mest intressanta med rapporten var ett konstaterande av den höga rabatt som aktien handlas med. Med ett positivt synsätt kan det vara ett resultat av den ökade fokuseringen mot hälsovård. Ett mer negativt synsätt är att den höga rabatten är ett resultat av att bolaget framstår som ett maktbolag och gynnar främst de starka ägarna. Själv har jag sedan tidigare sålt hela mitt innehav i företaget.

En trigger för den fortsatta utvecklingen av börsen blir troligen rapporten från SKF den 1 februari. En fortsatt vinstökning i bolaget kan vara en fingervisning hur övriga bolag inom verkstads sektor kommer att utvecklas. Tecken finns på att en avmattning kan vara på gång då bilförsäljningen i Kina mattas. Om det är en temporär avmattning som ett resultat av att man i Kina försöker kyla av ekonomin är för tidigt att säga.

Intressant att notera är ledare från Kina besök i USA. Mottagandet är förvånansvärt hjärtligt trots nuvarande handelsproblem. När blev senast Kinas ledare med hustru inbjudna på en statsbankett? Säkert ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra mer privat under dansens virvlar. "If you can't beat them, join them!"

1 kommentar:

  1. If you can't beat them join them är en lysande beskrivning.

    SvaraRadera