måndag 11 februari 2013

Ökat i samband med dipp

Har passat på att öka mitt innehavet i två bolag i samband med aktiedipp. Det gäller stålföretaget SSAB och det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk.
 
SSAB rapporterade för 2012-Q4 i fredags. Aktien föll 5 % på rapporten. Försäljningen för 2012-Q4 rapporterades till 8 354 Mkr vilket kan jämföras med 10 898 Mkr för 2011-Q4.  Rörelseresultatet för 2012-Q4 uppgick till – 655 Mkr vilken kan jämföras med – 98 Mkr för 2011-Q4. Således företaget rapporterar ett avsevärt försämrat resultat för 2012-Q4 om man jämför med 2011-Q4.
Bolaget har under senaste åren gjort stora intressanta investeringar i en ny kylanläggning i Borlänge. Anläggningen är nu i drift och man kan producera stål av en helt annan kvalité än tidigare och med mycket bättre vinstmarginal än vanligt kolstål. Örat mot verkstadsgolvet indikerar att det efter nyår snurrar på bättre vad det gäller varmvalsningen.
Idag faller Novo Nordisk med 15 %. Detta sedan bolaget rapporterat att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA tillkänngivet att insulinpreparaten Tresiba och Ryzodeg från Novo Nordisk inte blir godkänt i USA. Det krävs ytterligare studier vad det gäller hjärtsäkerhet för att myndigheterna i USA skall godkänna preparaten.
Då de båda läkemedlen redan är godkända i Japan, Mexiko och hela EU vore det ytterst förvånande om de inte också blir godkända i USA efter ytterligare kompletteringar i ansökan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar