tisdag 31 december 2013

Summering 2013

Nu är det dags att summera året som gått vad det gäller mina investeringar. År 2013 gav en tillväxt på 16 %. Det kan jämföras med OMX30 som ökade med drygt 20 %. Således gick mina investeringar sämre än index.
 
Utvecklingen under de senaste fem åren visas i figuren nedan. De blå staplarna visar utvecklingen för mina investeringar och de röda staplarna visar utvecklingen av OMX30. För de senaste fem åren blir medelvärdet av utvecklingen för mina investeringar drygt 20 % per år, vilket kan jämföras med utvecklingen hos OMX30 som utvecklats i genomsnitt med 16 % per år.
 
Klicka på bilden för större storlek.De av mina aktier som under året utvecklats bäst var: Opera Software, American Express, Hexagon, Autoliv, Alfa Laval, HM och Aarhus Karlshamn. Sämst utveckling har det varit för Boliden, SSAB och verkstadsaktierna.
 
Att jag under 2013 inte nådde upp till index är mest beroende på utvecklingen av verkstadsaktierna. Jag trodde att de skulle lyfta under 2013, vilket tyvärr uteblev. Jag är ändå mycket nöjd för utvecklingen av mina investeringar vad det gäller de senaste fem åren.

1 kommentar:

  1. Själv lyckades jag uppnå 25% avkastning.Att jag lyckades med det beror till stor del på att jag "tradade" en hel del.

    SvaraRadera