lördag 1 februari 2014

Fakturering

Ett återkommande problem för oss som driver mindre företag är långa betalningstider vid fakturering. Fast du skriver på fakturan att betalningen ska inom 10 dagar får du oftast vänta på pengarna i 30 dagar. I vissa fall ännu längre.
 
Långa betalningstider kan vara knepigt för små- och mindre företag. Den löpande verksamheten måst ju finansieras trots fördröjda inbetalningar till företaget. Ett sätt att lösa likviditetsproblemet kan vara att förhandla med banken om rörlig kredit. Denna typ av finansiering är vanligen ett dyrt alternativ.
 
En annan möjlighet är att sälja sina fakturer till något finansbolag. För detta ändamål har företaget Fakturino utvecklat en hemsida på internet, där Sveriges mest betydande finansbolag är samlade på samma plats och konkurrerar om att få dig som kund. Hanteringen är mycket enkel.
 
På Fakturino’s hemsida fyller du i ett formulär. Sedan sker en budgivning från finansbolagen. Du väljer själv vilket finansbolag som du vill arbeta med. De som ligger bakom Fakturino fakturaköp är grundarna till privatlånetjänsten Lendo som tidigare såldes till det norska företaget Scibsted.

1 kommentar:

  1. är det billigare med fakturabelåning än kontokredit?

    sponsrat inlägg?

    MVH/T

    SvaraRadera