måndag 3 februari 2014

Nya Aktieaffärer

För första gången var jag inne och vände i OMX Bear. Tidigare har jag hållit mig ifrån denna typ börshandlande fonder som har som affärsmodell att arbeta med spekulation. Nu gjorde jag ett test då de ekonomiska parametrar som jag följer visade på en överköpt börs och OMX-indexet var högre än på många år. Affären gav en vinst på 4 % på cirka två veckor.
 
För övrigt har jag minskat i Hexagon. Jag tror på bolaget men Hexagons andel i min portfölj har blivit för stor. Vidare har jag sålt hela innehavet i Opera Software. Aktien har vuxit med mer än 100 % under ett år. Detta är starkt men volatiliteten hos aktien har blivit stor och jag väljer att kliva av.
 
Slutligen har jag ökat i Novo Nordisk. Bolaget arbetar med framgång inom diabetes och nyligen genomfört en split 5:1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar